Naar boven

Linnen kleding grote maten

Linnen: een mooie, lekker zittende en natuurlijke stof dat informeel en creatief oogt. Ideaal voor elke gelegenheid en in het speciaal voor warme zomerse dagen. Van linnen broeken en linnen blouses tot aan heerlijke linnen jurken, een echte toevoeging aan je garderobe. Bij Maatje Meer hebben wij een uiteenlopend aanbod van linnen kledingstukken perfect voor iedereen met een grotere maat.

Alles wat je moeten weten over linnen kleding voor grote maten

Linnen is een zeer mooie stof en wordt steeds populairder. Met een luxe uitstraling en een duidelijk structuur is het een ideale stof om kleding mee te maken. Het is ijzersterk en heeft daarmee een langdurig leven. Of je een linnen kledingstuk aantrekt naar een feestje of naar kantoor, je zit er altijd stijlvol uit en het zit ook nog eens comfortabel. Bovendien is het lichter dan katoen en heel ademend. Daarom is het een ideale stof bij hogere temperaturen. Linnen wordt daarom ook steeds vaker gebruikt bij tropenkleding.

Linnen kleding grote maten voor dames

Ook voor vrouwen met Maatje Meer is linnen een prettige stof. Het zit comfortabel en zomers is het lekker luchtig. Een aandachtpuntje is dat de stof vanuit zichzelf niet heel elastisch is. Meestal wordt de stof samengevoegd met andere materialen zoals lyocell, viscose of elastan. Op deze manier wordt de stof elastischer. Ook heb je stretch linnen, deze stof is elastischer dan linnen. In ons aanbod vindt je kledingstukken van 100% linnen maar ook kledingstukken waar linnen samengevoegd is met andere materialen. Let hier dus goed op als je kijkt naar onze kleding.

Waar komt linnen vandaan?

Linnen is puur natuur en volkomen plantaardig. Het wordt gemaakt uit een plant genaamd vlas. Vlas is een veelzijdige plant en wordt naast linnen ook gebruikt om andere dingen mee te maken zoals lijnzaadolie, maar ook touw en bouwplaten. Linnen is daarom ook enorm milieuvriendelijk. Ieder deel van de vlasplant wordt gebruikt en daarnaast worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Linnen: van een plant tot stof

Om linnen te maken wordt de vlasplant uit elkaar gehaald. Zo worden de vezels gescheiden van het stro van de vlasplant. Vervolgens hou je lange en korte vezels over, waarvan de lange vezels gebruikt worden om linnen te maken. Voordat de vezels een stof vormen, moeten ze geweven worden. Dit gebeurd meestal volgens een simpele weeftechniek: één garen wordt verticaal kruiselings over en onder één horizontaal garen geweven. Deze weeftechniek noem je poplin en is bekend door het weven van katoen.