Naar boven

Travelstof

Travelstof is de perfecte stof voor reiskleding. Deze stof is gemaakt van een mix van polyester en elastaan, wat zorgt voor een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste is travelstof kreukvrij, wat betekent dat je je kleding zonder problemen uit je koffer kunt halen en meteen kunt dragen. Dit is vooral handig als je veel onderweg bent en geen tijd hebt om je kleding te strijken.
Een stof die voelt als een tweede huid, heerlijk zit en ook nog eens precies goed op je lichaam valt? Ook wel bekend als travelstof. Deze stof is de laatste tijd helemaal in en dat is niets voor niets. Benieuwd naar deze stof? Lees dan vooral verder.

Hoe wordt Travelstof gemaakt?

Travelstof is een stof die wordt gemaakt van polyamide en elastaan. Polyamide is een synthetische stof met aardolie als basisbestand. De stof is vormbehoudend en niet statistisch wat het vaak ook zo geliefd maakt. Daarnaast zorgt polyamide er ook voor dat de kleding transpiratievocht laat verdampen. Elastane zorgt er juist voor dat de kleding rekbaar is. De combinatie van deze synthetische vezels zorgt ervoor dat travelstof tot wel zes keer in de lengte rekbaar is om vervolgens weer in de oorspronkelijke vorm terug te keren.

Dikkere stof, minder koud

Travelstof komt in verschillende varianten. Dit heeft te maken met hoe de vezels zijn geweven. Als de stof ‘dikker’ is, betekent het niet dat het een dikkere stof is maar dat de stof dichter is geweven. De stof is dan nog steeds even aangenaam en comfortabel, alleen laat de stof minder kou door. Hierdoor is travelstof ideaal voor verschillende seizoenen. Ga je naar een warm land, dan is minder dicht geweven travelstof perfect. Maar ga je naar een koud land, dan is travelstof dus nog steeds ideaal.

Een stof die snel droogt

Travelstof is een stof die makkelijk mooi te houden is. Zo hoef je de stof maar kort te wassen op een lage tempratuur, hoeft het niet gestreken te worden en stop je hem niet in de droger. Je kleding hang je op en voordat je het weet is het droog en ben je weer klaar om te shinen in je favoriete travelstof kleding.

Wat je moet weten over travelstof voor grote maten

Naast dat travelstof niet kreukt, het meerekt met je lichaam en stijlvast is, kent deze stof nog vele andere voordelen. Zo is de stof super ademend en luchtig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor onaangename geuren of zweetplekken. Ook beschermt de stof je tegen uv-straling en schijnt het niet door. Dus ondanks dat de stof dun is, hoef je niet bang te zijn voor zichtbaarheid van je ondergoed. Kleding van travelstof is dus ideaal voor vakantie of reizen, maar ook voor loungekleding en zelfs voor netjes.

Ideaal voor vakanties en reizen

Je hoort het al in de naam, kleding van travelstof is ideaal om mee te nemen op reis. Waarom? Omdat de stof niet kreukt. Zelfs als je het als een prop in je koffer doet komt het er mooi en netjes uit. Met travelstof is strijken volledig overbodig. Ook zit de stof heerlijk. Dit komt vooral doordat het makkelijk meerekt met je lichaam. Ondanks dat het zo elastisch is, blijft de stof altijd in model. Zo zit het comfortabel en staat het elegant.